Geplaatst op 1 mrt 2022
Hoi allen,

Was benieuwd naar leden met amex ervaring.
In verleden waren er veel acties, waarbij je best veel punten kon krijgen, hebben jullie zulke acties zien langskomen?
Community Updates
Geld besparen: Tips & tricks
Nieuwe reactie
15 Reacties
  1. Avatar
    Ik heb even gekeken bij mijn kaart. De referral actie voor gold is op dit moment 50% korting voor het eerste jaar (eerste 6 maanden gratis en daarna 16,50 euro) en 20k punten. Het valt dus wat tegen aangezien vrij lang het eerste jaar gratis was.

    Tot begin januari kon je ook overstappen naar platinum voor 75k punten. Je kreeg echter geen korting op de kaartbijdrage.
    Aangepast door: "SietzeVliegen" 1 mrt
  2. Avatar
    Totaal irrelevant, maar ik wilde even opmerken dat dit het 5000e topic in de discussies is.
  3. Avatar
    Mbt KLM Amex - Gold is leuk voor de punten en butler service - maar de KLM punten zijn nog harder gedevalueerd dan de roebel door nieuw systeem / bonus punten / obv vlucht prijzen in punten.
    Amex los van klm heb ik minder ervaring mee, maar mijn inziens is het betalen voor een CC niet de moeite waard gezien gratis prima alternatieven.
  4. Avatar
    HenkHenk01/03/2022 23:45

    Mbt KLM Amex - Gold is leuk voor de punten en butler service - maar de KLM …Mbt KLM Amex - Gold is leuk voor de punten en butler service - maar de KLM punten zijn nog harder gedevalueerd dan de roebel door nieuw systeem / bonus punten / obv vlucht prijzen in punten. Amex los van klm heb ik minder ervaring mee, maar mijn inziens is het betalen voor een CC niet de moeite waard gezien gratis prima alternatieven.


    Heb je een voorbeeld van zo'n gratis alternatief voor AMEX gold? Dus inclusief Lounge toegang, reisverzekering, auto huur verzekering, geen limiet, gratis extra kaart, punten spaar systeem, etc? Want ik geloof er niets van dat er zo'n gratis prima alternatief is...
  5. Avatar
    PeppuhDaHouse02/03/2022 07:28

    Heb je een voorbeeld van zo'n gratis alternatief voor AMEX gold? Dus …Heb je een voorbeeld van zo'n gratis alternatief voor AMEX gold? Dus inclusief Lounge toegang, reisverzekering, auto huur verzekering, geen limiet, gratis extra kaart, punten spaar systeem, etc? Want ik geloof er niets van dat er zo'n gratis prima alternatief is...


    Let wel even op de kleine letters in die autoverhuur verzekering, hij wordt gepresenteerd als heeeel compleet. Maar dat valt echt tegen. Heb dat paar jaar geleden voor mezelf een keer uitgezocht. Zat hem volgens mij in een relatief vrij laag max bedrag (wat ik me vaag herinner iets van 2000,- op jaar basis). Als je meerdere keren per jaar huurt en je hebt de pech twee keer iets te hebben..... Heb er zelf een jaarlijkse verzekering voor afgesloten, kost een tientje of 7 en je bent wel echt gedekt als je vaker huurt.
  6. Avatar
    thefox15402/03/2022 09:17

    Let wel even op de kleine letters in die autoverhuur verzekering, hij …Let wel even op de kleine letters in die autoverhuur verzekering, hij wordt gepresenteerd als heeeel compleet. Maar dat valt echt tegen. Heb dat paar jaar geleden voor mezelf een keer uitgezocht. Zat hem volgens mij in een relatief vrij laag max bedrag (wat ik me vaag herinner iets van 2000,- op jaar basis). Als je meerdere keren per jaar huurt en je hebt de pech twee keer iets te hebben..... Heb er zelf een jaarlijkse verzekering voor afgesloten, kost een tientje of 7 en je bent wel echt gedekt als je vaker huurt.


    Als jij per jaar voor meer dan 2000 euro eigen risico (het gaat niet om de schade zelf, maar om je eigen risico dat gedekt wordt, de rest doet de verhuur maatschappij zelf) aansprakelijk bent zou ik me denk ik ergens anders in dan verdiepen

    Maar ik heb even in de voorwaarden van mijn kaart gekeken voor je: het is maximaal $750.000,- (bij diefstal $75.000,-) met een maximum van 2 claims per 12 maanden.
  7. Avatar
    Laten we hier
    PeppuhDaHouse02/03/2022 10:28

    Als jij per jaar voor meer dan 2000 euro eigen risico (het gaat niet om de …Als jij per jaar voor meer dan 2000 euro eigen risico (het gaat niet om de schade zelf, maar om je eigen risico dat gedekt wordt, de rest doet de verhuur maatschappij zelf) aansprakelijk bent zou ik me denk ik ergens anders in dan verdiepen Maar ik heb even in de voorwaarden van mijn kaart gekeken voor je: het is maximaal $750.000,- (bij diefstal $75.000,-) met een maximum van 2 claims per 12 maanden.


    Laten we hier maar geen discussie over gaan voeren. Beperkte vezekering vs volledige verzekering is gewoon situatie afhankelijk. Voor een keer kan het, huur je met regelmaat zijn er betere alternatieven. Reken je niet direct rijk!

    Er vielen me wel wat zaken op op de Amex website
    max 2x lounge toegang staat er?? Dit was toch veel meer?
    Autohuur verzekering niet terug te vinden, alleen de reisverzekering.
    Lijkt er bijna op dat ze het pakket net zo hard hebben uitgekleed als de KLM gedaan heeft ..
    Aangepast door: "thefox154" 2 mrt
  8. Avatar
    thefox15402/03/2022 13:00

    Laten we hier Laten we hier maar geen discussie over gaan voeren. …Laten we hier Laten we hier maar geen discussie over gaan voeren. Beperkte vezekering vs volledige verzekering is gewoon situatie afhankelijk. Voor een keer kan het, huur je met regelmaat zijn er betere alternatieven. Reken je niet direct rijk!Er vielen me wel wat zaken op op de Amex websitemax 2x lounge toegang staat er?? Dit was toch veel meer?Autohuur verzekering niet terug te vinden, alleen de reisverzekering.Lijkt er bijna op dat ze het pakket net zo hard hebben uitgekleed als de KLM gedaan heeft ..


    Ik mag met mijn kaart (platinum) gewoon onbeperkt met 2 personen de lounge in, ik zou niet weten hoe dat met gold in het verleden was... Maar als je vaker vliegt heb je platinum er zo "uit verdiend", dus kan me voorstellen dat 2x voor gold voldoende is.
  9. Avatar
    PeppuhDaHouse02/03/2022 13:11

    Ik mag met mijn kaart (platinum) gewoon onbeperkt met 2 personen de lounge …Ik mag met mijn kaart (platinum) gewoon onbeperkt met 2 personen de lounge in, ik zou niet weten hoe dat met gold in het verleden was... Maar als je vaker vliegt heb je platinum er zo "uit verdiend", dus kan me voorstellen dat 2x voor gold voldoende is.


    Ben een newbie maar wel op zoek naar een nieuwe kaart. Is een jaartje platinum interessant aangezien ik deze zomer naar Amerika vlieg? Of heb ik dan nog niet genoeg gespaard om bv skylounge in te mogen?
  10. Avatar
    pfepper03/03/2022 05:47

    Ben een newbie maar wel op zoek naar een nieuwe kaart. Is een jaartje …Ben een newbie maar wel op zoek naar een nieuwe kaart. Is een jaartje platinum interessant aangezien ik deze zomer naar Amerika vlieg? Of heb ik dan nog niet genoeg gespaard om bv skylounge in te mogen?


    Voor de skylounge heb je status van je flying blue kaart nodig, daar kom je met alleen AMEX niet in. Wel maakt AMEX het makkelijker om deze status te behalen en behouden. Je kunt met je AMEX wel de Aspire lounges in op Schiphol, maar die hebben wel een stuk minder mooi uitzicht
  11. Avatar
    PeppuhDaHouse03/03/2022 08:14

    Voor de skylounge heb je status van je flying blue kaart nodig, daar kom …Voor de skylounge heb je status van je flying blue kaart nodig, daar kom je met alleen AMEX niet in. Wel maakt AMEX het makkelijker om deze status te behalen en behouden. Je kunt met je AMEX wel de Aspire lounges in op Schiphol, maar die hebben wel een stuk minder mooi uitzicht


    Ik ben gisteren nog in de KLM lounge geweest voor vlucht naar NY - en persoonlijk denk ik dat de lounge de meest over rated gimmick is. Als ie vaak vliegt is het top - maar voor als je een keer vliegt kun je veel beter lekker eten en drinken op een van de restaurants (ipv van lopend buffet lounge). Als je het toch een keer wilt zien kun je altijd ook entree kopen voor 50€ - wat het mijn inziens echt niet waard is.
  12. Avatar
    HenkHenk03/03/2022 10:10

    Ik ben gisteren nog in de KLM lounge geweest voor vlucht naar NY - en …Ik ben gisteren nog in de KLM lounge geweest voor vlucht naar NY - en persoonlijk denk ik dat de lounge de meest over rated gimmick is. Als ie vaak vliegt is het top - maar voor als je een keer vliegt kun je veel beter lekker eten en drinken op een van de restaurants (ipv van lopend buffet lounge). Als je het toch een keer wilt zien kun je altijd ook entree kopen voor 50€ - wat het mijn inziens echt niet waard is.


    Ik vind het persoonlijk een heerlijke plek om voor vertrek nog even een presentatie voor te bereiden of wat afspraken met mensen te hebben voordat je je vlucht haalt. Een stuk minder druk en roemoerig als de vetrekhal. Als je er alleen maar komt om te dineren kan ik me je mening helemaal voorstellen... Overigens zou ik er geen 50 euro voor overhebben, maar de laatste tijd is er weer plek zat voor introducees dus je mag vast wel met iemand anders gratis las +1 mee naar binnen als je alleen maar een keer wilt rond kijken
  13. Avatar
    Er is nu een goede aanbieding voor Amex met gratis 40.000 punten . Dat is 160 euro waard. Ik kreeg een paar maanden geleden maar de helft helaas. Voor nu een goede deal dus. Geldig tot 20 april 2022.
  14. Avatar
    Simone9909/03/2022 14:58

    Er is nu een goede aanbieding voor Amex met gratis 40.000 punten . Dat is …Er is nu een goede aanbieding voor Amex met gratis 40.000 punten . Dat is 160 euro waard. Ik kreeg een paar maanden geleden maar de helft helaas. Voor nu een goede deal dus. Geldig tot 20 april 2022.


    Waar kun je die aanbieding vinden? Ik heb momenteel een CC via de abn voor 40 eu pj. Is het de moeite waard om over te stappen?
  15. Avatar
    Can190710/03/2022 23:04

    Waar kun je die aanbieding vinden? Ik heb momenteel een CC via de abn voor …Waar kun je die aanbieding vinden? Ik heb momenteel een CC via de abn voor 40 eu pj. Is het de moeite waard om over te stappen?


    Die aanbieding krijg je alleen via een referral.
Plaats reactie
Avatar